_________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Informasjon om oss
 

Vi, som er mor og datter og heter Wenche og Heidi Hagen, har hatt Westie siden 1972. Som for de aller fleste andre, begynte det med at familien kjøpte en valp som kun skulle være familiehund.
Av ulike årsaker ble dette en hannhund som kanskje ikke hadde så mye av det typiske som Westien skal ha. Men, allerede i 1973 kjøpte vi en tispe som var langt mer rasetypisk, og hun ble den første Westien vi avlet på. Tina som hun het, ble Norsk Utstillingschampion, samt mor til to kull, det første i 1975.

Etter hvert som interessen for rasen økte, ønsket vi å få en bedre hund, og vi begynte å undersøke mulighetene for å få kjøpt en valp i England. Sammen med en god venn reiste vi rundt i England og besøkte ulike kenneler i 1978, bl.a. kennel Whitebriar som da holdt til i Devon, sør i England. Kontakten ble dermed knyttet med denne kennelen, og tispen Whitebriar Jeanoake "Jeannie", ble kjøpt i 1979. Hun ble en meget bra avlstispe, og var den egentlige starten på vårt oppdrett.
Av de eksisterende oppdretterne i Norge i dag, er vi de som har holdt på lengst med rasen. For mer informasjon om våre hunder, se sidene "Våre hunder" og "Siste nytt".


Jeannie og en av hennes valper.

Vårt oppdrett har alltid vært forholdsvis lite, dvs. som regel 1 kull i året. For oss betyr det mer å få sunne, gode og ikke minst rasetypiske valper, enn det å få mange valper. Ved å være selektiv i utvelgelsen av avlsdyr mener vi å ha oppnådd ganske bra resultater, til tross for et forholdsvis lite oppdrett.
Vi har opp gjennom årene importert hunder fra Sverige, England og New Zealand, noe som har vært nødvendig tatt i betraktning at avlsmaterialet i Norge er veldig begrenset. Videre har vi også som regel søkt ut av landet for å finne hannhunder til våre tisper som har blitt brukt i avl.

Som oppdrettere mener vi også at det hører med å få en objektiv bedømmelse på avkommene, noe som kun skjer på hundeutstillinger.
Våre avlsdyr er også alltid bedømt og premiert på utstilling før de benyttes i avl.


Et kull med Wenrick valper.

En annen viktig sak for oss som oppdrettere, er at Westien skal trimmes. En korrekt trimming må til for at Westien skal få sitt karakteristiske utseende. Videre er det jo langt lettere å stelle en regelmessig trimmet hund. Derfor selger vi ikke en valp, dersom det ikke eksisterer en avtale med en trimmer på forhånd. Vi, dvs. Heidi, mottar også trimming av westier, faktisk som en av få oppdrettere i Norge som utfører dette.

Mangelen på kvalifiserte trimmere er stor i Norge, og dette er også et problem for oss oppdrettere. Derfor er det viktig for potensielle valpekjøpere å ta med dette i betraktningen når Westie som rase velges. Mange nye kjøpere ønsker å lære seg trimming selv, noe som selvfølgelig er mulig for en del personer, men slettes ikke alle. Men, man lærer uansett ikke dette på 1-2-3, og før man har lært seg det mest nødvendige kan det ha gått flere år. I mellomtiden må jo hunden trimmes uansett hvor den bor. Derfor må de aller fleste oppsøke hjelp i den første tiden, og det er da viktig å vite hvor du kan få denne hjelpen. Kanskje må du reise 10, 20, 30 eller kanskje 50 mil ? Har du tid, penger og ork til dette ? Hvis svaret er ja, er det ikke noe å nøle etter, kjøp deg en Westie!

Våre hunder lever som familiemedlemmer og det samme gjør alle valpekull som blir født. Disse vokser opp på kjøkkenet hvor veldig mye skjer, og de blir sosialisert på beste måte før leveringen til ny eier skjer ved ca. 8 ukers alder. Våre valper selges med registreringsbevis, kjøpekontrakt, veterinærattest, ID-merking, parvovaksine/gjennomført markekur, egen stamtavle med 5 generasjoner, samt omfattende informasjon til den nye eieren. For øvrig følger vi Westie-klubbens regler for oppdrettere. Evt. interesserte kjøpere, eller andre som ønsker å se rasen, er hjertelig velkommen til å komme og se. Ta i så fall kontakt med oss (se under).

Har du spørsmål, må du gjerne ta kontakt via e-mail eller tlf.:

Heidi Hagen, Tærudstien 31, 2020 Skedsmokorset
e-mail:
Wenrick2@online.no
telefon:  0047-63873600  mob: 0047-90099745

Wenche Hagen, Ambjørnrødveien 22, 1615 Fredrikstad
telefon:
0047-91302716

Wenrick`s Santana
Felix som valp.

 

___________________________________________________
Copyright© Kennel Wenrick. All rights reserved.
 

Chaussure Nike Air Max 2017 AIR MAX TAILWIND Chaussures homme Nike NIKE KYRIE 2 ZOOM HYPERREV cheap nike air max 2017 CANADA GOOSE PAS CHER Kobe 12 Elite Nike Air Huarache id Adidas Yeezy 350 Boost ADIDAS ULTRA BOOST Moncler Soldes France Adidas Springblade für Herren Supra France Pas Cher Nike Cortez Homme Cheap Timberland 6 Inch Boots Adidas ClimaCool Boat Breeze Adidas NMD R1 Nke Air Max 2017 MBT Baridi Mujer Jordan 4 Retro